Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

LAG Međimurski doli i bregi u deset godina narastao u snažnu poveznicu civilnog, gospodarskog i javnog sektora u službi ruralnog razvoja

Datum objave: 9. studenoga 2022.

U jesen 2012. godine – kada je Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi osnovana, područje obuhvata podrazumijevalo je samo osam općina. Deset godina kasnije LAG djeluje na području 17 općina i doslovce je zagrlio i dole i brege.

Na svečanosti povodom desete obljetnice osnivanja LAG-a istaknula su dostignuća u povezivanju civilnog, gospodarskog i javnog sektora te uspješnog poticanja održivog ruralnog razvoja Međimurja.

„Čestitam vam na prvom desetljeću uspješnog rada na koji možete biti ponosni jer ste uspostavili mostove suradnje, jer pomažete međimurskom čovjeku u lakšem snalaženju s izazovima suvremenog doba“, istaknuo je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

„LAG Međimurski doli i bregi tijekom proteklog desetljeća etablirao se velikim angažmanom na području edukacije te predstavljanjem javnosti nizom manifestacija čime smo jačali veze, stjecali povjerenje te promovirali Međimurje“, rekla je predsjednica Lokalne akcije grupe „Međimursk doli i bregi“ Sanja Krištofić.

 S vremenom LAG Međimurski doli i bregi postao je jedan od najpoželjnijih LAG-ova u Hrvatskoj za studijske posjete izaslanstava drugih lokalnih akcijskih grupa i projektnih partnera. U proljeće 2017. bili su domaćini najvažnijeg događaja u desetljeću postojanja – drugog Hrvatskog ruralnog parlamenta.

LAG se dokazao na vitalnom području djelovanja te kao nositelj ili partner sudjelovao u nizu projekata financiranih novcem Europske unije od kojih su naši poljoprivrednici imali konkretne koristi.

Zahvaljujući inicijativi LAG „Međimurski doli i bregi“, ove je godine "Umijeće izrade uporabnih predmeta od komušine na području Međimurja" upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske kao nematerijalno kulturno dobro. Tako je ceker je, uz sve ostale uporabne predmete od komušine, dobio zasluženo priznanje koje je temelj i dodana vrijednost za brojne planirane projekte vezane uz nematerijalnu kulturnu baštinu Međimurja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content