Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 13. listopada 2022.

Datum objave: 13. listopada 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom evidentirana su 172 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 7 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija prijavljeno je 5 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 74 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 393.  Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 135 770 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 34 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitalizirana su 2 pacijenta, otpuštene su 4 osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content