Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvorena izložba „Volim svoju županiju“ na kojoj su predstavljene ljepote  Međimurja, fotografija Nikole Tomašića najbolja je iz naše županije

Datum objave: 1. listopada 2022.

Međimurska županija domaćin je treće ovogodišnje putujuće izložbe najboljih fotografija „Volim svoju županiju“ koja je sedmu godinu zaredom krenula na putovanje po Hrvatskoj kako bi na jednom mjestu predstavila ljepote svih krajeva Lijepe Naše.

Foto natječaj Volim svoju županiju u organizaciji Hrvatske zajednice županija trajao je dva tjedna, a prijavljeno je gotovo 2 000 fotografija autora iz svih hrvatskih županija. Nagrade za najbolje fotografije dodijeljene su u tri kategorije: najbolje fotografije po županijama prema mišljenju stručnog žirija, najbolja fotografija snimljena dronom prema mišljenju stručnog žirija i najbolja fotografija prema broju glasova prikupljenih unutar aplikacije volimzup.hr.

Izložba je postavljena u Riznici Međimurja, a otvorio ju je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je zahvalio svim sudionicima iz naše županije što su prikazali prirodne ljepote i bogatstva Međimurja: „Drago mi je što smo domaćini ove izložbe koja predstavlja Hrvatsku u malom i što je postavljena u prekrasnom objektu Riznice Međimurja koji smo i na ovaj način otvorili široj javnosti. Hrvatska zajednica županija na odličan način predstavlja ljepote Hrvatske, a ponosni smo što i naši Međimurci i Međimurke promoviraju našu županiju na ovaj način.“

Na natječaju je iz Međimurske županije sudjelovalo 18 autora s ukupno 50 fotografija. To su: Lana Barbara Petak, Miroslava Novak Hranjec, Alenka Novak, Milica Blagović, Petra Kovačić, Nikola Tomašić, Korina Ban, Matija Šimunić, Marija Pokrivač, Kristina Poljak, Amos Novak, Josipa Sabol, Mateja Vranović, Jakov Balent, Edita Lehkec, Mihael Furdi, Marta Magdalenić, Mirna Bernard Bonetić. Iako su sve njihove fotografije zaista prekrasne i vjerno dočaravaju čari Međimurja, jedna je fotografija odabrana kao najbolja i to fotografija pod nazivom „Insula intra Dravam et Muram“ autora Nikole Tomašića.

Nikola često fotografira međimursku prirodu, a na natječaj se prijavio s 3 fotografije. Uz pobjedničku fotografiju, predstavio se i s fotografijom Mađerkinog brega pod nazivom „On your way“ i međimurskih vinograda pod nazivom „Vinski vilenjaci“. Nagrade su mu uručili župan Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Izložba "Volim svoju županiju" je u multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja otvorena do 15. listopada, a uz 23 najbolje fotografije koje putuju hrvatskim županijama, posjetitelji mogu razgledati i svih 50 fotografija predstavnika naše županija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content