Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 29. rujna 2022.

Datum objave: 29. rujna 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađena su 372 uzoraka od čega je evidentirano 250 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 67,2% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija prijavljeno je 6 pozitivnih slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 70 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 471.  Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 134 507 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 18 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštene su 2 osobe. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content