Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 24. rujna 2022.

Datum objave: 24. rujna 2022.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 188 uzoraka od čega je evidentirano 112 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 59,5% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem potvrđeno je 12 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2. Na temelju kliničke slike COVID-19 dijagnosticiran je kod osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 97 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 450.  Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 133 912 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 10 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla hospitalizirana su 2 pacijenta, otpušteno je 5 osoba. Nema preminulih osoba.

Započelo je cijepljenje novom varijantom cjepiva, te se mogu cijepiti sve osobe starije od 12 godina koje su primarno procijepljene 1 dozom cjepiva Janssen ili s dvije doze cjepiva Pfizer/Moderna/Astra Zeneca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content