Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba

Datum objave: 17. rujna 2022.

U Društvenom domu u Kotoribi u petak, 16. rujna održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine, kojoj su ispred Međimurske županije prisustvovali zamjenik župana Josip Grivec i predsjednik Županijske skupštine Dragutin Glavina.

Predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej i načelnik Općine Dario Friščić osvrnuli su se na ostvarene i planirane projekte u proteklih godinu dana te naglasili kako im je plan uređenje ceste i parkirališta uz prugu. „Ponosan sam na naše gospodarstvenike te smo ekonomski centar ovog dijela Međimurja“ zaključio je Friščić.

Svečana sjednica bila je prilika da se dodijele najviša općinska priznanja, pa su tako medalju Općine za svoj dugogodišnji rad i angažman dobili Ladislav Kovač iz Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata, Đurđa Vidović iz Udruge umirovljenika Međimurske županije, Krunoslav Siladi iz Kulturno umjetničkog društva Kotoriba, Miljenko Vidović iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kotoriba te Zvonko Štimac iz Nogometnog kluba Graničar.

Zahvalnice općine primili su Romina Volar za inicijativu, osnivanje i provedbu aktivnosti Izviđačke družine Kotoriba, Karmen Somi za mentorstvo na Državnom natjecanju iz informatike te Lovro Erdelja za osvojeno treće mjesto na Državnom natjecanju iz informatike.

Za 70 godina rada i djelovanja Povelje Općine Kotoriba dodijeljene su Udruzi Društvo žena Kotoriba, Stolno teniskom klubu „Kos-Kotoriba“ te Sportsko ribolovnom društvu „Som“ Kotoriba.

Svečanoj sjednici prisustvovali su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, načelnici međimurskih općina te čelnici javnih poduzeća i ustanova.

U glazbenom programu svečanost nastupio je Pjevački zbor Osnovne škole Jože Horvata uz soliste, Kiare Cenko, Sare Matulin, Vita Peranca, Nikolinu Čukulic, Sanju Horvat, Gabrijela Dolenca i Valentina Matulina, pod ravnanjem profesorice Klaudije Vidović.

Obilježavanje Dana Kotoribe nastavlja se u subotu kada će članovi mjesnih udruga pripremati tradicionalna jela za posjetitelje, u 15 sati će se za najmlađe održati predstava „Šarenog svijeta“, u 18 sati nastupit će glazbena skupina „Gorki maršal“, dok će u 21 sat koncert održati Jurica Pađen i grupa Aerodromi. U nedjelju će se od 9 sati u organizaciji Sportsko ribolovnog društva „Som“ održati natjecanje hrvatskih i mađarskih ribiča, u župnoj crkvi Sedam Žalosti Blažene Djevice Marije i sv. Križa u 11 sati održat će se sveta misa, dok u 13 sati slijedi otvaranje izložbe fotografija Marijana Kovača „Kotoriba negda“, a u starom župnom dvoru moći će se razgledati etnozbirka. Kotoripske Mažoretkinje nastupit će u 15 sati, a Kulturno-umjetničko društvo Kotoriba te KUD Gruntovec s predstavom „Vu Gruntovcu se otpira ambulanta“ zaključuju ovogodišnje Dane Kotoribe.   

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content