Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran

Datum objave: 5. rujna 2022.

Savez Alpe Jadran objavio je drugi ovogodišnji Javni poziv za sufinanciranje projekata koji je otvoren do 24. listopada 2022. godine.  Na Javni poziv mogu se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su kao partneri uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska), odnosno s područja 11 regija članica Saveza koje obuhvaćaju Koprivničko-križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku, Zagrebačku i Istarsku županiju, austrijske pokrajine – Koruška, Štajerska i Gradišće, mađarsku Županiju Vas te Republiku Sloveniju.

Projektne prijave ostvaruju dodatne bodove ukoliko su u pojedini projekt uključeni i partneri s područja država Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Kosovo), mađarske županije Györ-Moson-Sopron, Somogy, Zala i Baranjska županije te talijanske regije Veneto i Friuli-Venezia Giulia.

Prijavitelji svoje projektne prijedloge prijavljuju putem nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP) koje obuhvaćaju područja: Umjetnost i kultura, Prevencija nepogoda, Gospodarstvo, Energija i okoliš, Jednake mogućnosti, Europa, Zdravstvo, Inkluzija, Cjeloživotno učenje, Ruralni razvoj i etnička baština, Sport i Turizam, na prijavnom obrascu koji je objavljen na službenoj web stranici Saveza Alpe Jadran https://alps-adriatic-alliance.org/

U Smjernicama za provedbu projekata sufinanciranih od strane Saveza Alpe Jadran (Implementation Guidelines for Projects Financially Supported by the AAA) mogu se pronaći informacije o uvjetima koje projekti moraju zadovoljavati da bi bili prihvatljivi, a koje su objavljene i u prilogu teksta ovog javnog poziva.

Od velike važnosti je da je projektni prijedlog usuglašen s prioritetima i ciljevima Saveza Alpe Jadran http://neu.alps-adriatic-alliance.org/wp-content/uploads/2022/04/SAA-2019-2027_FINAL.pdf , a posebice u skladu s prioritetom 5.2.3. Jačanje društvene kohezije.

Po završetku procesa evaluacije projektnih prijedloga od strane nadležnih Tematskih koordinacijskih točaka (TCP),  17. studenog ove godine u Novom Sadu održat će se sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran na kojemu će se utvrditi projektni prijedlozi koji će biti odobreni za sufinanciranje.

Pozivaju se sve zainteresirane organizacije s područja Međimurske županije, koje planiraju provedbu projekta koji je u skladu s kriterijima Saveza Alpe Jadran, da prijave svoje projektne prijedloge na Javni poziv Saveza Alpe Jadran, odnosno da svoj projektni prijedlog dostave na relevantnu Tematsku koordinacijsku točku (TCP) zaključno s 24. listopada 2022. godine do 23,59 sati. Sve adrese nadležnih TCP-a navedene su u projektnoj aplikaciji te na sljedećoj web poveznici Saveza Alpe Jadran https://alps-adriatic-alliance.org/contact/.

Prijavni obrazac jesenskog Javnog poziva Saveza Alpe Jadran možete pronaći na poveznici Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran te također na sljedećoj web poveznici službene web stranice Saveza Alpe Jadran  https://alps-adriatic-alliance.org/downloads/, kao i Smjernice za provedbu projekata sufinanciranih od strane Savez Alpe Jadran, Pravilnik o organizaciji i radu te Strategiju geografskog područja Alpe-Jadran do 2027.

Implementation guidelines (pdf)

Application form (docx)

Strategija Saveza Alpe Jadran 2019.-2027. (pdf)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content