Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Veliko slavlje u Svetištu Kraljice srca

Datum objave: 27. kolovoza 2022.

U Svetištu Kraljice Srca u Maloj Subotici danas, 27. kolovoza održava se trostruko slavlje. Obilježava se 13. obljetnica posvete ovog Svetišta Triput Divne Majke kraljice, Dan Hodočasničke Gospe kada Schönstattska obitelj slavi godišnjicu tog najvećeg Schönstattskog apostolskog projekta, a treće veliko slavlje je svečani unos simbola Boga Oca u Svetište.

Program slavlja u Schönstattskom svetištu u Maloj Subotici, započeo je tradicionalnom trodnevnicom u srijedu 24. srpnja, a svakog dana održane su ispovijedi, molitve krunice i Svete mise sa klanjanjem.

U Hrvatskoj ovaj pokret nosi ime „Hrvatska schönstattska obitelj“ te okuplja oko 1000 članova, a Svetište u Maloj Subotici prvo je takvo izgrađeno u cijeloj Hrvatskoj. U prekrasnom ambijentu i pozitivnom ozračju održano je misno slavlje koje je predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš uz koncelebraciju svećenika iz međimurskih župa te prijateljskih župa.

Uz mnogobrojne vjernike i hodočasnike iz cijele Hrvatske, svetoj misi nazočili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc.

Svetište u Maloj Subotici raste iz godine u godinu, uredio se Schönstattski centar i hodočasnički dom, čiju izgradnju je financijski podržala i Međimurska županija, a sve više suradnika sudjeluje u planiranju i ostvarenju niza duhovnih sadržaja koji se u njemu priređuju tijekom godine. Varaždinska biskupija i Međimurje mogu se pohvaliti kako imaju jedino u Hrvatskoj Schönstattsko svetište, koje se nalazi u Maloj Subotici i djeluje uz geslo „Moje srce – tvoje svetište!“.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content