Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano 13. natjecanje u ekipnom veslanju dravskim čamcima

Datum objave: 20. kolovoza 2022.

U subotu, 22. kolovoza Nautički klub "Fljojsar" iz Donje Dubrave trinaestu je godinu organizirao regatu u konkurenciji veslačica i veslača, a natjecalo se ukupno 17 veslačkih ekipa.

Natjecanje je održano na odvodnom kanalu HE Dubrava, a pet ženskih ekipa veslalo je na kraćoj stazi, dugoj 1760 metara. Najbolja je bila ekipa „Labudice 1“ (Biserka Dolenec, Snježana Šalković, Suzana Kavran i Željka Kvakan) s vremenom 10 minuta i 56 sekunde. Ekipa „Crni labudovi“  u sastavu Hana Laptoš, Aleksandra Sinanović, Kristina Sinanović i Ira Resman bila je druga s vremenom 11:00, dok je veslačka ekipa „Fljojsarice“ u sastavu Danica Miser, Smiljana Horvat, Morena Majcen i Valentina Lukša  zauzela treće mjesto. Za prolazak kroz stazu im je trebalo 12 minuta i 8 sekundi.

U konkurenciji 12 muških ekipa dužu stazu (4060 metara)  su najbrže prešli natjecatelji ekipe „Fljojsar 2“ u sastavu Miro Ivačić, Branko Ivačić, Miroslav Horvat i Dominik Miser. Stazu su odveslali u vremenu od 22 minuta i 43 sekunde. Veslači prve  ekipe „Fljojsara“ u sastavu Mijo Kolarić, Miroslav  Duhović, Nikola Pongrac i Dejan Knez bili su drugi s vremenom 23:40, a treće mjesto zauzela je ekipa preloškog „Labuda“ u sastavu Denis Malek, Luka Marđetko, Saša Burić i Vrhaj Miroslav u vremenu 24:08.

Medalje i pehare najboljima su podijelili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga i predsjednik dobravskih fljojsara Dražen Miser.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content