Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

10 godina akcije „Papir nije smeće“: više od 6 000 vrtićaraca i osnovnoškolaca ove godine sakupilo 175 520 kg papira

Datum objave: 13. lipnja 2022.

Već deset godina u Međimurju se provodi akcija „Papir nije smeće“ kojom se želi educirati najmlađe o važnosti sortiranja otpada. I ove je godina akcija uspješno provedena te se uključilo 6 363 polaznika dječjih vrtića i osnovnoškolaca koji su prikupili 175 520 kg papira.

Akciju „Papir nije smeće“ provodi tvrtka Unimer d.o.o., a kako je istaknuo direktor tvrtke Branko Gregur prilikom dodjele nagrada vrtićima i školama koji su se pokazali najuspješniji prilikom prikupljanja papira, Međimurje može biti ponosno na mlađe generacije koje pokazuju da znaju brinuti o okolišu.

U ovogodišnjoj akciji najuspješniji DV „Krijesnice“ Čakovec i OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec

Ove godine u akciju se uključilo dvanaest vrtića, a najuspješniji je bio Dječji vrtić „Krijesnice“ iz Čakovca čijih je 37 polaznika sakupilo ukupno 16 260 kg papira. Drugo mjesto zauzeli su polaznici Dječjeg vrtića „Klinčec“ Donji Vidovec, a treće Dječji vrtić „Stonoga“ Novo Selo Rok. Pohvale idu i DV „Pčelica“ Ivanovec, DV „Cvrčak“ Čakovec – jaslička skupina, DV „Potočnica“ Mala Subotica, DV „Kockavica“ Sveta Marija, DV „Maslačak“ Čakovec, DV „Bambi“ Čakovec, DV „Žibeki“ Pribislavec, DV „Selnički zvončići“ Selnica i DV „Cipelica“ Čakovec. Najuspješnijim vrtićarcima nagrade je uručila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je istaknula ponos što najmlađi pokazuju velik interes za brigu o prirodi.

Među osnovnim školama najuspješnija je bila Osnovna škola dr. Vinka Žganca Vratišinec koja je sakupila 12 460 kg papira. Osnovna škola Sveta Marija na drugom je mjestu, dok je Osnovna škola Goričan zauzela treće mjesto prikupljenom količinom papira. U akciju su se uključili i OŠ Nedelišće, OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Ivanovec, OŠ Donji Kraljevec, OŠ Domašinec, OŠ Orehovica, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Jože Horvata Kotoriba, III. OŠ Čakovec, OŠ Donja Dubrava, OŠ dr. Ivana Novaka Macinec, OŠ Podturen, OŠ Belica, OŠ Kuršanec, OŠ Štrigova, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Gornji Mihaljevec i II. OŠ Čakovec. Međimurska županija akciju podupire od samog početka te osigurava financijske nagrade za škole. Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je vrtićima i školama što se uključuju u akciju i potiču razvijanje svijesti zaštite prema prirodi i okolišu.

Posebne nagrade uručene OŠ I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu, OŠ Nedelišće  i DV „Stonoga NSR

Dodjeli nagrada najuspješnijima nazočila je i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petric, a povodom deset godina održavanja akcije, Unimer je dodijelio i tri posebne nagrade sudionicima koji su se posebno istaknuli. Osnovna škola I.G. Kovačića Sveti Juraj na Bregu primila je nagradu jer je ove godine prikupila 17 980 kg papira. Osnovna škola Nedelišće nagrađena je za najviše prikupljenog papira tijekom deset godina provođenja akcije, prikupili su impresivnih 208 040 kg papira. Posebnu nagradu dobio je i Dječji vrtić „Stonoga“ iz Novog Sela Rok kao vrtić koji je prikupio najviše papira od samog početka održavanja akcije. Prikupili su 100 190 kg papira.

Dodjelu nagrada nastupom su uveselili polaznici Dječjeg vrtića „Krijesnica“ Čakovec i učenici Osnovne škole dr. Vinko Žganec iz Vratišinca.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content