Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Više od 1200 mladeži sudjelovalo na XIV. državnom natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske - muška ekipa DVD-a Krištanovec osvojila treće mjesto

Datum objave: 4. lipnja 2022.

Međimurska županija, Europska regija sporta za 2022. godinu, bila je domaćin XIV. državnog natjecanja vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Nakon dvije godine ne održavanja natjecanja, u organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Međimurske županije, danas je više od 1200 vatrogasne mladeži iz Republike Hrvatske te gostiju iz Mađarske i Slovenije na stadionu SRC "Mladost" u Čakovcu nastupilo u disciplinama vježba s preprekama i štafeti. Najbolje ekipe natjecanja kvalificirale su se na Međunarodnu olimpijadu koja će se održati sredinom srpnja u Celju.

Natjecanje je započelo u jutarnjim satima obilaskom terena i svih ekipa nakon čega je župan Međimurske županije Matija Posavec upriličio prijem organizacijskom odboru na kojem su nazočili izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga brigadir Alan Srpak, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik predsjednika gradskog vijeća Grada Čakovca Josip Varga, predsjednik Vatrogasne zajednice MŽ Mario Medved, v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice MŽ Robert Meglić. Na svečanom prijemu izražena je zahvalnost Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na odličnoj organizaciji i domaćinstvu. Svečanom zatvaranju natjecanja prisustvovali su potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, zamjenik Predsjedništva HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, kao i predstavnik Gasilske zveze Slovenije Ivan Jezernik.

DVD Krištanovec osvojio treće mjesto

U kategoriji mladež muški prva je ekipa DVD Ribnica, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD San Marino, dok je treće mjesto pripalo DVD Krištanovec. U kategoriji mladež ženska najbolja je ekipa DVD Nuštar, drugoplasirana ekipa je DVD Ostrna, dok je DVD Ribnica osvojila treće mjesto.

Od gostujućih ekipa, prvo mjesto u kategoriji mladež muški zauzeli su PGD Drenov Grič - Lesno Brdo, a drugo mjesto PGD Mavčiće. U kategoriji mladež žene, najbolja ekipa bila je PGD Andraž Nad Polzelo, a drugo mjesto pripalo je ekipi Tuzoltok Letenye.

Na XIV. državnom natjecanju vatrogasne mladeži Međimursku županiju u kategoriji mladež muška predstavljale su ekipe DVD-a Gardinovec, DVD-a Vularije i DVD-a Krištanovec koji su osvojili treće mjesto, a u kategoriji mladež žene ekipe DVD-a Gardinovec, DVD-a Sveta Marija, DVD-a Domašinec i DVD-a Šandorovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content