Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom Dana državnosti

Datum objave: 30. svibnja 2022.

Poštovane Međimurke i Međimurci,

Poštujući volju hrvatskih građana iskazanu na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj, prije trideset i dvije godine, 30. svibnja 1990. godine, konstituiran je prvi Hrvatski sabor. Tog je dana ponovno rođena hrvatska država, a hrvatskom narodu vraćen je ponos i dostojanstvo. U spomen na ovaj važan datum koji predstavlja prekretnicu novije hrvatske povijesti te na povijesnu ulogu Hrvatskog sabora u očuvanju hrvatske državnosti 30. svibnja obilježavamo kao Dan državnosti. 

Put Hrvatske ka samostalnosti nije bio lak, a obilježavanje važnih povijesnih datuma prilika je da se prisjetimo i zahvalimo svim našim braniteljima što su svojom nesebičnom žrtvom omogućili da danas živimo u modernoj i samostalnoj državi. Neizmjeran doprinos u ratu, oslobađanju i izgradnji Republike Hrvatske dalo je i naše Međimurje, naši branitelji i pripadnici policije. Posebnu zahvalnost i poštovanje dugujemo onima koji su dali svoje živote u obrani Domovine, a njihova hrabrost, odvažnost i požrtvovnost vrline su koje mi, Međimurci neizmjerno cijenimo i na kojima gradimo, razvijamo i jačamo naše Međimurje.

Kao što je i tada Hrvatska živjela u burnom vremenu, danas također svjedočimo brojnim suvremenim izazovima, no zajedništvom, solidarnošću i marljivošću hrabro gledamo u budućnost i razvijamo županiju koja je u mnogočemu pozitivan primjer drugima. Europskim sredstvima obnavljamo i gradimo naše škole, vrtiće, sportske objekte i potrebnu infrastrukturu, a proračunska sredstva usmjerena su prvenstveno u zdravstvo i obrazovanje, područja u kojima nastojimo stvoriti najviši standard i kvalitetu. Sinergija i istinske vrijednosti koje krase naše Međimurje temelj su na kojima moramo i dalje koračati prema napretku te razvijati naše potencijale, jer to je obveza koju imamo prema budućim naraštajima, ali i prema 78 međimurskih heroja koji su svoje živote ostavili za nas, a čija su imena trajno upisana u našoj povijesti.

Svim Međimurkama i Međimurcima, svim hrvatskim građankama i građanima čestitam Dan državnosti!

ŽUPAN

Matija Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content