Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vrtić po mjeri roditelja i djece - europskim sredstvima sufinancirat će se rad Dječjeg vrtića "Dječja mašta" do 20 sati

Datum objave: 8. veljače 2022.

Kako bi se što više prilagodili potrebama roditelja i olakšali im svakodnevicu, Dječji vrtić „Dječja mašta“ produžit će radno vrijeme vrtića do 20 sati i tako omogućiti kvalitetniju skrb o najmlađima.

Usklađivanje radnog vremena dio je aktivnosti projekta ''Vrtić po mjeri roditelja'', u sklopu Poziva ''Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja''. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupne je vrijednosti 3.340 339,80 kuna.

Glavni cilj projekta je doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života roditelja i skrbnika djece na području Međimurske županije, odnosno u njihovom matičnom objektu u Čakovcu i dva područna vrtića u Sivici i Zebanec Selu. To će se postići unaprjeđenjem usluge kroz produljeno radno vrijeme vrtića, do 20 sati svakoga dana. Na taj način postići će se bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života za korisnike.

Dječji vrtić Dječja mašta je ustanova za rani i predškolski odgoj, koja djeluje na području Međimurske županije već 28 godina. „Od 2019. nositelji smo međunarodnog certifikata European Talent Point te smo jedina predškolska ustanova na području županije koja je imenovana Europskom točkom za darovitu djecu. Ovaj certifikat rezultat je dugogodišnjeg rada s djecom rane i predškolske dobi, a osobito s potencijalno darovitom djecom u ustanovi kroz različite oblike rada: redoviti program, obogaćeni prošireni program i posebne programe prema interesima djece.“, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića „Dječja mašta“ Grozdana Žagar.

Župan Posavec: „Duže radno vrijeme vrtića važna je mjera za ostanak mladih obitelji“

Međimurska županija među vodećima je po ulaganjima u obrazovanje i predškolski odgoj, stoga je župan Međimurske županije Matija Posavec iznimno zadovoljan uvođenjem još jednog nadstandarda zahvaljujući kojem će roditelji lakše uskladiti obiteljske i poslovne obaveze. „Ponosan sam na ovaj projekt koji je nastavak ulaganja u kvalitetu skrbi o našim najmlađima. Nakon nove zgrade vrtića "Dječja mašta" i Centra izvrsnosti za darovitu djecu, produljenje radnog vremena pružit će roditeljima mogućnost da djecu zbrinu sukladno svojim obavezama, čime stvaramo važan preduvjet za ostanak obitelji u Međimurju.“, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec. dodavši da je Međimurska županija jedina koja financira asistente djeci s teškoćama u razvoju u predškolskom odgoju.

Angažirat će se 19 djelatnika, odnosno odgajatelja, psihologa, logopeda, rehabilitatora i tehničkog osoblja koji će brinuti o četrdesetak djece, uvest će se novi programi za djecu, nabaviti nova oprema i namještaj te će se provoditi edukacije djelatnika.

Početnoj konferenciji povodom potpisivanja ugovora za projekt „Vrtić po mjeri roditelja“  nazočili su državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnici općina Podturen i Selnica Perica Hajdarović i Ervin Vičević, predstojnik Područnog ureda HZZO-a Čakovec Nikola Hren i Sandra Majsan iz Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content