Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predavanje "Tibeti u Međimurju" kustosice Muzeja Međimurje Čakovec Janje Kovač

Datum objave: 9. prosinca 2021.

U petak, 10. prosinca 2021. godine u 18:00 satiMultimedijalnoj dvorani u Riznici Međimurja održat će se predavanje „Tibeti u Međimurju“ kustosice Muzeja Međimurje Čakovec Janje Kovač. Predavanje se organizira u sklopu izložbe „Tibeti u Međimurju i Podravini“ koja je realizirana u suradnji Muzeja Međimurja Čakovec, Muzeja grada Koprivnice i Hrvatskog restauratorskog zavoda. U fokusu izložbe i predavanja su tibeti, marame za ogrtanje leđa, možda najprepoznatljiviji element međimurske narodne nošnje.
Na predavanju možete saznati što su tibeti, odakle im taj intrigantan naziv, zašto su cvjetni motivi na svim tibetima, kad se pojavljuju u Međimurju, koja je simbolika ovog odjevnog predmeta. Predavanje će biti popraćeno prezentacijom s bogatim izborom fotografija tibeta, odabranih detalja, kolorita kao i fotografija koje prikazuju tibete u mnogostrukim kontekstima svakodnevnog života. Prije predavanja, do 18 sati može se razgledati izložba „Tibeti u Međimurju i Podravini“ u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec. Ulaz na izložbu i predavanje je besplatan. Izložbu prati i katalog koji će se na predavanju moći kupiti po promotivnoj cijeni od 50 kuna.
S obzirom na trenutno važeće propise vezane uz epidemiološke mjere obavezno je predočenje COVID potvrda i nošenje maski tijekom predavanja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content