Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na svečanoj sjednici povodom Dana Preloga Grbom Grada nagrađeni Ivan Gradečak i Josip Posavec

Datum objave: 6. prosinca 2021.

Grad Prelog svoj dan obilježava 6. prosinca. Naime, ime Preloga prvi se put u pisanom obliku spominje 1264. godine upravo na taj datum, u povelji bana Rolanda od Ratolda. U spomen na prvo spominjanje imena, građani Preloga svake godine na blagdan svetog Nikole obilježavaju Dan Grada bogatim programom, a tim je povodom održana i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Preloga u Domu kulture.
Okupljene uzvanike pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a svečanosti su prisustvovali ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministar obrane Mario Banožić, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnici međimurskih općina.
U svom se govoru gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek osvrnuo na provedene projekte i ostvarene rezultate u 2021. godini, ali i na mnoge planove koji ih čekaju u narednom razdoblju. „Pred nama je novo vrijeme i novi izazovi, a Prelog će s projektima koji su pred nama biti na još višoj razini.“, poručio je gradonačelnik Kolarek te dodao da s velikim optimizmom gleda na budućnost grada.
Pozdrave u ime župana Međimurske županije Matije Posavca i u osobno ime uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec. „Međimurska županija podržava svaki projekt koji pridonosi razvoju kvalitete života u svakom dijelu Međimurja, stoga ćemo nastojati pomoći u realizaciji predloženih izmjena Prostornog plana Grada Preloga s ciljem daljnjeg gospodarskog razvoja. Sustavno ulažemo u obrazovanje kao jedan od prioriteta Županije, pa tako ulaganja nisu izostala ni u preloškim školama. U potpunosti je obnovljena Osnovna škola Draškovec koja je dobila i prekrasnu školsku sportsku dvoranu, a u planu je i obnova Područne škole Cirkovljan. Posebno se veselimo uređenju i proširenju Srednje škole Prelog, čiji učenici postižu vrhunske uspjehe, a koja će uskoro postati Centar kompetentnosti u ugostiteljstvu, ekonomiji i turizmu. “, kazao je  zamjenik župana Grivec i pritom čestitao nagrađenim pojedincima koji su povodom Dana Grada primili javna priznanja.
Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja, Plakete Grada Preloga primili su Ivanka Crnković iz Donjeg Vidovca, Zlata Tisaj i Vladimir Šalković iz Preloga, Nikola Kvakan iz Čehovca i Đuro Mikec iz Draškovca, dok su Grbom Grada Preloga nagrađeni Ivan Gradečak i Josip Posavec iz Preloga. U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su mlade glazbenice Nives Hažić i Doroteja Hegeduš, uz pratnju profesora Marka Biškupa i Vedrana Janjanin.
Izvor fotografija: Studio VIPRO

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content