Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mursko Središće obilježilo blagdan svete Barbare, zaštitnice rudara

Datum objave: 4. prosinca 2021.

Mursko Središće obilježilo je blagdan svete Barbare, zaštitnice rudara, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Rudaru u gradskom parku. Povodom tog blagdana u Murskom Središću se već tradicionalno predstavljaju provedeni projekti, a ove godine predstavljen je projekt „Izgradnja i opremanje kompostane“, koji provodi gradsko komunalno poduzeće Murs Ekom.
Otvorena je Ulica Matije Gupca, najstarija ulica u Murskom Središću koja je u potpunosti rekonstruirana. Svečanost otvorenja započela je svetom misom koju je održao župnik Župe Marije Kraljice i svetog Ladislava u Murskom Središću, velečasni Marijan Horvat, a nastavljena je samom ceremonijom otvaranja ulice. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak istaknuo je da je riječ o pojedinačno najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti Murskog Središća vrijednom 20 milijuna kuna. Ulicu je svečano otvorio najstariji živući stanovnik, 93-godišnji Josip Krištofić, a svečanosti su nazočili državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, načelnici susjednih općina i mještani.
Osim otvaranja ulice, u istoj se svečanosti otkrila i tabla s novim imenom šetnica uz rijeku Muru – „Šetnica svete Barbare“. Prijedlog imena dala je Zrinska garda Čakovec. Uz tablu s imenom, svečano je otvorena i info ploča, peta takva na Šetnici svete Barbare, a samu svečanost otkrivanja table izvršili su članovi Zrinske garde Čakovec i Rudarskog zbora Mursko Središće.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content