Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za utorak, 30. studenoga 2021. - Danas u Međimurju više oporavljenih nego novooboljelih

Datum objave: 30. studenoga 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 201 uzorak, od čega su evidentirana 62 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2, što je 30,8 % od ukupnog broja testiranih. Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.
U protekla 24 sata oporavljeno je 190 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 051.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 117 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 7 pacijenata, 6 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, muška osoba stara 74 godine.
Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.
U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. Godine od 9 do 13:30 sati cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).
U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.
Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.
Prema mjestu prebivališta od 22. studenog do 28. studenog 2021. godine 218 oboljelih je s područja grada Čakovca, 63 s područja grada Mursko Središće, 106 s područja grada Preloga, 51 na području općine Belica, 6 općine Dekanovec, 44 općine Domašinec, 10 općine Donja Dubrava, 40 općine Donji Kraljevec, 8 općine Donji Vidovec, 28 općine Goričan, 20 općine Gornji Mihaljevec, 21 općine Kotoriba, 56 općine Mala Subotica, 85 općine Nedelišće, 15 općine Orehovica, 56 općine Podturen, 24 općine Pribislavec, 29 općine Selnica, 33 općine Strahoninec, 28 općine Sveta Marija, 72 Sveti Juraj na Bregu, 26 općine Sveti Martina na Muri, 22 općine Šenkovec, 25 općine Štrigova i 17 općine Vratišinec.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content