Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavljena cikloturistička karta regije Alpe-Adria koja uključuje biciklističke rute Međimurja

Datum objave: 30. listopada 2021.

U Varaždinu je održana sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe- Jadran, saveza koji je sinonim dobrosusjedske suradnje država ovog područja. Naime, radi se o jednoj od najstarijih međuregionalnih organizacija u Srednjoj Europi, a Savez trenutno čine: austrijske savezne pokrajine Gradišće, Koruška i Štajerska, mađarska županija Vas, Skupnost občin Slovenije, te hrvatske županije: Istarska, Međimurska, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Primorsko-goranska i Varaždinska županija.
Na sjednici se raspravljalo o nadolazećim aktivnostima Saveza, prezentirani su trenutni i mogući budući projekti Saveza te su sukladno rezultatima evaluacije odobrena sredstva za ukupno 14 projekata u ukupnom iznosu od 39.390,00 eura. Nadalje, svoja izvješća podnijeli su generalni tajnik Saveza, kontaktne točke Saveza i tematske koordinacijske točke Saveza, a kao kontaktna točka i predstavnica Međimurske županije u Upravnom odboru Saveza sjednici je nazočila i svoje je izvješće podnijela pročelnica Službe za poslove župana Međimurske županije Petra Vadlja.
Na sjednici je ujedno prezentirana i nova biciklistička mapa: Alps-Adriatic bicycle map koja obuhvaća sve postojeće biciklističke rute te svojim spajanjem povezuje regije i time čini jednu cjelinu. Sastavni dio nove mape ujedno je i staza Amazon of Europe Bike Trail koja se proteže UNESCO-vim rezervatom Mura-Drava-Dunav.
Kako je navedena biciklistička mapa izrađena pod vodstvom glavnog tajnika Saveza, a uz doprinos svih kontaktnih točaka Saveza, glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner je zajedno sa Hannesom Slamanigom, kontaktnom točkom austrijske savezne pokrajine Koruške, posjetio Međimursku županiju, dostavio biciklističke mape i tim povodom održao sastanak s pročelnicom Službe za poslove župana Petrom Vadlja, a tema sastanka ujedno je bio i nadolazeća sjednica Vijeća Saveza Alpe-Jadran, kao političkog tijela Saveza koje će se u studenom ove godine sastati u Varaždinu, i gdje će se, nakon četverogodišnjeg mandatnog razdoblja Varaždinske županije, ujedno izabrati nova predsjedavajuća regija članica.
Međimurje je jedinstveno u regiji po uređenosti i visokom standardu biciklističkih staza koje su obilježene prometnom signalizacijom, bike odmorištima s info panoima te self service stanicama. U Međimurju je otvoren prvi licencirani Adria bike hotel u Hrvatskoj, a uz  rijeke Muru i Dravu protežu se dionice internacionalnih staza čije rute su označene na spomenutoj karti koja će nadograditi turističku ponudu Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content