Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

1. listopada - Međunarodni dan starijih osoba prilika je da zahvalimo našim starijima na doprinosu u izgradnji suvremenog društva

Datum objave: 1. listopada 2021.

Prije 31 godinu Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba s ciljem promicanja održivog aktivnog starenja u zajednicama. Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za starije osobe širom svijeta i obilježava se s ciljem da se naglasi koliko je važno prilagoditi okruženje u kome živimo potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.
Međimurska županija već niz godina financijski podupire provođenje socijalnih usluga i programa za starije, provodi projekte kojima se unaprjeđuje kvaliteta života starijih osoba poput „IMPULS za 54+“ i "Pruži ruku", unaprjeđuje infrastrukturu domova za starije i nemoćne i objekata te financijski podupire rad udruga umirovljenika s područja Međimurja. 
Kako bi korisnicima uljepšao njihov dan, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec priredio je prigodan program obilježavanja. Čestitke povodom Međunarodnog dana starijih osoba uputili su pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić-Grlač, ravnateljica Doma Štefica Martinez i djelatnici Doma. Početak druženja stihovima su uljepšali Marija Varga i Miroslav Zorković. Korisnici Doma za starije i nemoćne Čakovec imali su priliku razgledati Riznicu Međimurja, novootvoreni muzej nematerijalne baštine smješten u rekonstruiranoj fortifikaciji Starog grada Čakovec, nakon čega je slijedilo druženje uz pjesmu.
Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba iznimno je važno kako bi se naglasila važnost podizanja kvalitete života starijih osoba i međugeneracijske solidarnosti, ali i kako bi se prisjetili i zahvalili na cjelokupnom doprinosu starijih osoba u izgradnji suvremenog društva.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content