Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslava ljubavi – čak 138 međimurskih parova proslavilo zlatni i dijamantni pir

Datum objave: 4. rujna 2021.

Malo bračnih parova može se pohvaliti da je zajedno provelo više od pet desetljeća, no čak 138 parova iz Međimurja ovog je tjedna proslavilo svoj zlatni i dijamantni pir. Svečanost je već tradicionalno organizirala Matica umirovljenika Međimurske županije.
„Kada ste krenuli u vaše bračne živote bila su to nešto drugačija vremena. Zajedno ste prošli mnoge lijepe trenutke, stvarali ste svoje domove, podizali djecu, brinuli i strepili nad njima, a danas zasluženo uživate u svojim unucima, obitelji i mirnijem životu.“, poručila je predsjednica Matice umirovljenika Međimurske županije Nada Lovrec okupljenima dodavši da su ovakve obljetnice prekrasan životni uspjeh cijele zajednice.
Međimurski umirovljenici kroz godinu organiziraju niz aktivnosti kojima potiču tjelesnu i fizičku aktivnost članova, rekreativne izlete i radionice, ali i prekrasna druženja ispunjena veseljem i smijehom. Ideja kojima obogaćuju svoj društveni život im ne nedostaje, a organizacija proslave zlatnog i dijamantnog pira samo je jedan od načina kojima im kao zajednica možemo zahvaliti na pozitivnom primjeru koji pružaju mladim generacijama.
Kako bi im ovu veliku obljetnicu učinili još posebnijom, svaka dama dobila je na poklon ružu, a proslavi je nazočio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je okupljenim parovima poručio da je izuzetno zadovoljstvo vidjeti ih u tako velikom broju. „Vi najbolje znate što je prava ljubav, jer već 50 i 60 godina živite tu ljubav. Vaša sreća i život ispunjeni su brakom, djecom, unucima, ljubavlju, razumijevanjem, ponekim padovima i stalnim usponima. Dokazujete svima nama kako prava ljubav zaista postoji i kako je za dug brak potrebno imati ljubav, razumijevanje, kompromis, ali i puno sreće.“, rekao je župan Posavec te im poželio mnogo zdravlja.
Prigodni program pripremila je tajnica Podružnice umirovljenika Općine Nedelišće Štefica Oreški koja je skečem i recitacijom iz knjige pjesnikinje Rajke Trokter iz Gornjeg Mihaljevca razveselila okupljene.

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content