Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

Datum objave: 30. kolovoza 2021.

30. kolovoza obilježava se Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu. Tim su povodom predstavnici braniteljskih udruga, predsjednica Udruge poginulih i nestalihhrvatskih branitelja Međimurske županije Danica Pongrac Krhač, predsjednik Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije Stjepan Horvat i tajnik Udruge Dražen Tkalec, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata liječenih od PTSP-a Međimurske županije Slobodan Novak i dopredsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Branimir Kelkedi zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom Grada Čakovca Ljerkom Cividini zapalili svijeće kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih.
Do sada su pronađeni posmrtni ostaci i pokopano je 16 osoba s područja Međimurja koje su se vodile kao nestale, traga se za posmrtnim ostacima 2 osobe koji se vode kao poginule, dok se jedna osoba još uvijek vodi kao nestala.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content