Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Velika završnica festivala rukometa u Međimurju - rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski osvojile zlato i dva srebra

Datum objave: 29. kolovoza 2021.

Tijekom tri dana odigrano je 320 utakmica u osam sportskih dvorana. Veliko finale upriličeno je u Čakovcu, u dvorani Graditeljske škole Čakovec.
Napetim finalnim utakmicama odigranim u dvorani Graditeljske škole Čakovec u nedjelju, 29. kolovoza, završen je prvi međunarodni rukometni turnir Pozoj handball cup.
Velika završnica turnira, na kojem je sudjelovalo oko 2.000 mladih rukometaša i rukometašica okupljenih u 118 ekipa iz Hrvatske i inozemstva, privukla je velik broj navijača i simpatizera koji su s tribina ili putem prijenosa uživo na YouTube kanalu bodrili svoje favorite.
Uz gromoglasan pljesak, glasne povike i zvuk navijačkih rekvizita, do naslova pobjednika prvog međunarodnog rukometnog turnira Pozoj handball cup, u kategoriji djevojčica do 10 godina, došle su rukometašice Ženskog rukometnog kluba Zrinski. Ekipa PPD-a Zagreb osvojila je čak dva prva mjesta, jedno u kategoriji dječaka do 11 godina, a drugo u kategoriji petnaestogodišnjaka. Igračice Ženskog rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb bile su najbolje u generaciji 2009./2010., pobijedivši u završnici ekipu ŽRK-a Zrinski. Prvo mjesto, također pobjedom protiv ŽRK-a Zrinski, u kategoriji djevojaka do 14 godina došle su i rukometašice Ženskog rukometnog kluba Sinj. Medalje zlatnog sjaja zasjale su oko vrata i rukometaša Rukometnog kluba Zadar 2013 i članica Ženskog rukometnog kluba Split 2010, koji su se pokazali najboljima u generaciji 2008./2009., odnosno 2005./2006. U najstarijoj kategoriji, onoj mladića do 17 godina, do velike pobjede u posljednjoj utakmici turnira došli su igrači Rukometnog kluba Rugvica.
Trodnevna sportska manifestacija u organizaciji Društva sportske rekreacije Sportska subota, tijekom koje je odigrano 320 utakmica u osam dvorana – ATON-u u Nedelišću, dvorani Graditeljske škole Čakovec, sportskim dvoranama u sklopu osnovnih škola u Murskom Središću, Prelogu, Donjem Kraljevcu i Maloj Subotici, kao i Areni Varaždin – okončana je svečanom podjelom medalja i fotografiranjem pobjednika. Glavni organizator turnira zahvalio je svim klubovima na sudjelovanju, a zauzvrat primio brojne pohvale na račun organizacije.
"Ponosan sam što smo već prve godine uspjeli okupiti tako velik broj ekipa i što je turnir naišao na odličan odaziv, kako sudionika, tako i publike. Zahvaljujem svima na sudjelovanju te se nadam da je turnir ispunio vaša očekivanja. Organizacijski je to bio velik posao, koji smo nastojali odraditi što je bolje i kvalitetnije moguće. Naravno, uvijek postoji mogućnost za napredak i potrudit ćemo se iduće godine turnir podići na još višu razinu. Nadam se da se vidimo i sljedeće godine na istom mjestu i u još većem broju.", poručio je glavni organizator Davor Varga.
Turnir su od samog početka podržali župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.
Izvor: Pozoj handball cup

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content