Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Članovi Udruge "Međimurski slatkiši" organizirali još jedne Sportske igre mladih dijabetičara

Datum objave: 28. kolovoza 2021.

Osnovana 2016. godine, Udruga "Međimurski slatkiši" okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje s područja Međimurja. Danas broje oko 80 članova s ciljem pružanja adekvatne pomoći obiteljima da se što bolje snađu s izazovima koje nosi život s dijabetesom.
Uz brojne edukacije i druženja koja organiziraju kroz godinu, posebno su ponosni na Sportske igre mladih dijabetičara na kojima okupljaju sudionike iz cijele Hrvatske. Nažalost, ni na ovogodišnje igre se  nisu mogli odazvati članovi prijateljskih udruga, no Međimurski slatkiši s radošću su se okupili u Accredo centru u Zasadbregu gdje se već tradicionalno odvija ovaj susret. Sudionike igara pozdravio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je članovima čestitao na 5 uspješnih godina rada tijekom kojih su sudjelovali u brojnim aktivnostima i akcijama diljem Međimurja i šire te nastojanjima da širu javnost senzibiliziraju i ukažu na važnost zdrave prehrane i kretanja.
Predsjednik Udruge Casimir Nomo Nemi i tajnica Udruge Suzana Mutvar župana su upoznali s dosadašnjim rezultatima projekta "Zaželi pravu stvar" čiji su nositelj, a za koji im je dodijeljeno 650 000 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Kroz projekt je zaposleno sedam osoba koje brinu o starijim i nemoćnim osobama.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content