Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Općina Pribislavec obilježila svoje dane. Općinska priznanja uručena umirovljenicama Mariji Kutnjak i Barici Hižman te velečasnome Tomislavu Kosu

Datum objave: 25. kolovoza 2021.

Općina Pribislavec svoje dane obilježava povodom blagdana svetog Bartola 24. kolovoza, a tim je povodom u atriju dvorca Feštetić održana svečana sjednica Općine Pribislavec.
Sjednici su nazočili pročelnik Kabineta predsjednika Republike Hrvatske Bartol Šimunić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, saborska zastupnica Boška Ban Vlahek, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnici susjednih općina, predstavnici društvenog, političkog i kulturnog života općine Pribislavec i Međimurja.
Pozdravnu riječ okupljenima uputili su polaznici Dječjeg vrtića Žibeki iz Pribislavca Beata Bakoš, Ana Stamenković, Sara Šmitran, Bruna Vuković i Roko Ladić koji su mještanima poželjeli sretan dan Pribislavca. Predsjednik Općinskog vijeća Općine Pribislavec Zoran Tomašić pozvao je na zajedništvo i suradnju jer Pribislavcu predstoji početak brojnih važnih projekata i suočavanje s velikim izazovima. Načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić osvrnuo se na budućnost općine i projekte kao priliku za razvoj Pribislavca. „Obnova Kaštela je, uz izgradnju sportske dvorane, jedan od većih projekata koji se pripremaju. Osim Kaštela, veliki turistički i gospodarski potencijal ima i aerodrom, a tu je i kvalitetan sportski kompleks NK-a Polet. Uz to imamo Međimurske konje i puno OPG-ova koji mogu ponuditi zanimljiv turistički sadržaj. U realizaciji su radovi na pješačko-biciklističkoj stazi i radovi na javnoj rasvjeti, a za provedbu je spreman i projekt uređenja Ulice Antuna Mihanovića. Naposljetku, imperativ je i rješavanje tekućih, svakodnevnih problema s kojima se borimo. Navedene ideje i projekte možemo pretvoriti u stvarnost samo zajedničkim snagama svakog od nas.“, kazao je načelnik Ladić.
Podršku za realizaciju projekata pružio je župan Međimurske županije Matija Posavec, posebice oko revitalizacije dvorca Kaštel i izgradnje školske sportske dvorane. „Idejni projekt obnove Kaštela je u pripremi kako bi se prijavio na Mehanizam za oporavak i otpornost. Kao što je obnovom i revitalizacijom Stari grad Čakovec zablistao kao turistički biser naše županije i regije, želimo ljepotu i povijest Kaštela predstaviti i otvoriti javnosti.“, poručio je župan Posavec dodavši da je ulaganje u obrazovanje prioritet te da će nakon dugo očekivane prekrasne nove škole, Pribislavec dobiti i sportsku dvoranu.
Povodom svečane sjednice dodijeljena su općinska priznanja Mariji Kutnjak, dugogodišnjoj članici i predsjednici spomenute Podružnice umirovljenika Pribislavec unatrag 12 godina za uspješno vodstvo i predstavljanje Podružnice širom i izvan Međimurske županije te Barici Hižman, također dugogodišnjoj članici i tajnici Podružnice umirovljenika Pribislavec za dugogodišnji rad i zalaganje. Općinsko priznanje dodijeljeno je i dosadašnjem župniku Župe Svetog Florijana, velečasnom Tomislavu Kosu koji se oprostio od svoji župljana. Okupljene je pozdravio i blagoslovio novi župnik velečasni Marko Rac.
Dramska Diletantska Družina (DDD) Kulturno-umjetničkog društva Kaštel Pribislavec predstavila se igrokazom „Na mene nejte računati“ u izvedbi Aleksandre Belec i Franje Oreškog, a na samom kraju sjednice svoj oproštajni koncert je održala Rebecca Posavec, mlada pjevačka nada rodom iz Pribislavca.


 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content