Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radovi na budućem vidikovcu na Mađerkinom bregu u punom jeku

Datum objave: 20. kolovoza 2021.

Nakon što su u cijelosti završeni radovi iskopa i izgrađeni temelji, u tijeku je betoniranje temeljnih stijena Biciklističko informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinom bregu, najpoznatije i najljepše lokacije u Međimurju s čijeg pogled seže na prekrasne međimurske brege i rodne vinograde.
Izgradnja vidikovca krenula je početkom ovog proljeća. Postavljeni su i završeni radovi na temeljenju objekta te je u tijeku betoniranje temeljnih stijena, izgradnja balkona i pokrivanje betonskom pločom nakon čega slijedi montiranje cijelog objekta. Planiran završetak svih radova očekuje se početkom proljeća sljedeće godine.
Vidikovac će uz ugostiteljske sadržaje imati i suvenirnicu i ponudu vina naših vrhunskih vinara, koji su i ove godine na Decanter natjecanju u Londonu osvojili čak 18 medalja te time još jednom potvrdili svoju kvalitetu. Izgradnjom vidikovca upotpunit će se turistička ponuda štrigovskog kraja, ali i cijelog Međimurja, a uspostavom ovakvog inovativnog turističkog proizvoda, odličnom prekograničnom suradnjom, zajedničkim sportskim manifestacijama te kvalitetno označenim biciklističkim rutama Međimurje će se jačati kao turistički pogranična regija aktivnog odmora.
Ukupna visina vidikovca bit će 28 metara, dok će visina na koju će se moći popeti posjetitelji biti 21 metar. Osnovna konstrukcija vidikovca bit će drvena s metalnim stubištem i metalnom platformom, a uz vidikovac nalazit će se multifunkcionalni paviljon.
Budući vidikovac parirat će bilo kojem svjetskom kompleksu te će biti prepoznatljiv po tome jer će za vrijeme lijepog vremena pružati pogled na Sloveniju, Austriju, Mađarsku, pa čak i Slovačku.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content