Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje postaje centar rukometa – tijekom 3 dana „Pozoj handball cup“ turnira 2000 mladih rukometaša i rukometašica odigrat će oko 350 utakmica

Datum objave: 19. kolovoza 2021.

Međimurje će od petka, 27. kolovoza do nedjelje, 29. kolovoza biti centar rukometa zahvaljujući turniru „Pozoj handball cup“ koji će okupiti gotovo 2000 mladih rukometaša i rukometašica. Turnir će se održati u organizaciji Društva športske rekreacije Sportska subota, a detalje turnira na konferenciji za medije predstavio je njegov inicijator Davor Varga.
Rukometni turnir „Pozoj handball cup“ namijenjen je dječacima i djevojčicama od 10 do 17 godina. „Turnir je osmišljen po uzoru na velika sportska natjecanja Europe, s ciljem okupljanja djece i mladih, popularizacije sporta, promicanja zdravog načina života, kao i promocije Međimurja kao poželjne destinacije sportskog turizma.“, istaknuo je Davor Varga, inače profesor tjelesne i zdravstvene kulture i bivši rukometaš koji već dugi niz godina sudjeluje u provođenju sportskih aktivnosti na području naše županije. Uz Društvo športske rekreacije Sportska subota kao glavnog organizatora, partneri projekta su Muški rukometni klub Čakovec i Ženski rukometni klub Zrinski.
Rukomet u Međimurju ima svoju dugu tradiciju, a prvi početci ovog sporta u našoj županiji zabilježeni su 1924. Danas se Međimurje može pohvaliti trima rukometnim reprezentativkama – Nikolinom Zadravec i sestrama Paulom i Stelom Posavec te jednim reprezentativcem Nikolom Grahovcom, rođenom Međimurcu.
Međimurje je do sada bilo domaćin mnogobrojnih sportskih događaja svjetskog karaktera te će nam to iskustvo pomoći u organizaciji turnira i još bolje nas pozicionirati na karti sportskog turizma. Ovaj projekt koji se odvija uoči 2022. godine u kojoj će Međimurska županija obnašati titulu Europske regije sporta, ima tendenciju prerasti u tradicionalnu sportsku manifestaciju u Međimurju te postati dodatan turistički sadržaj koji će upotpuniti postojeću turističko-sportsku ponudu Međimurja i još snažnije nas profilirati kao destinaciju sportskog turizma.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da će tijekom tri dana odvijanja turnira u Međimurju boraviti oko 2000 mladih rukometaša i rukometašica sa svojim trenerima i pratiteljima te će svi smještajni kapaciteti na području županije biti popunjeni.
Na turniru će sudjelovati čak 121 ekipa, točnije 74 muške ekipe i 47 ženskih ekipa iz cijele Hrvatske, kao i 2 ekipe iz Slovenije. Utakmice će se paralelno odigravati u 8 dvorana, od čega 7 u Međimurju i 1 u Varaždinskoj županiji.
Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini iskazala je ponos što će Čakovec i Međimurje biti domaćini ovog važnog događaja. „Pozoj handball cup odlična je ideja koju smo podržali od samog početka i vjerujem da će turnir s godinama postati istinski festival rukometa koji će okupljati mlade rukometaše i rukometašice iz cijele Europe.“
Turnir će početi u petak, 29. kolovoza u jutarnjim satima, u subotu slijedi grupna faza natjecanja i play off utakmice, dok će se finalne utakmice održati u nedjelju, 29. kolovoza u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content