Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Od ponedjeljka u funkciji Dnevni boravak za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti

Datum objave: 13. kolovoza 2021.

Nakon što je u svibnju realizirana I. faza projekta „Pruži ruku“ čime se adaptirao i opremio prostor Depadanse za kvalitetno obavljanje aktivnosti Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimera i drugih demencija, danas je krenula II faza projekta koja obuhvaća edukaciju stručnjaka koji će raditi s korisnicima Dnevnog boravka.
Edukaciju je provodila socijalna radnica Krasanka Glamuzina, a sudjelovali su liječnici opće medicine, specijalisti neurologije, psiholozi i njegovatelji koji će raditi s korisnicima Dnevnog boravka u sklopu projekta „Pruži ruku“.
Profesionalnim pristupom i brigom za osobe koje boluju od Alzheimerove bolesti i drugih demencija, nastoji se spriječiti njihova prerana institucionalizacija. Glavni čimbenik u pružanju i kvaliteti skrbi za osobe s Alzheimerovom demencijom čini kvalitetna njegovateljska skrb koja će se u sklopu projekta pružati korisnicima.
Kako je svaki čovjek pojedinac za sebe tako je svaki oboljeli individualan na svoj način, svaka osoba je drugačija i svatko ima različitu priču te je cilj edukacije bio stručnjacima jačati njihove kapacitete kako bi na što kvalitetniji način pružali prijeko potrebne usluge oboljelima.
U sklopu Dnevnog boravka osigurat će se usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, organizacija aktivnosti provođenja slobodnog vremena, boravka i prehrane, brige o zdravlju i njege za 30 oboljelih osoba.
Nositelj projekta „Pruži ruku“ je Međimurska županija, vrijednog 1.499.863,86 kuna koji je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a sa svojim radom Dnevni boravak kreće u ponedjeljak 16. kolovoza, kada će biti uspostavljen i Call centar dostupan široj javnosti te će ista moći kontaktirati besplatan info telefon na 0800 5889 vezano uz sva pitanja o Alzheimerovoj demenciji ili o drugim demencijama. Na besplatan info telefon javljat će se socijalna radnica koja će raditi u sklopu Dnevnog boravka.
Možda ne znamo kako bismo trebali komunicirati s osobama koje boluju od demencije – ali možemo naučiti!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content