Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. - U Županijskoj bolnici Čakovec otpušten i posljednji COVID pozitivan pacijent

Datum objave: 2. kolovoza 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.
U Županijskoj bolnici Čakovec od danas nema hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, kao ni oboljelih ili samoizoliranih zdravstvenih/nezdravstvenih djelatnika. U protekla 24 sata nema novih hospitaliziranih pacijenata, dok je otpušten posljednji pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
Otpuštanjem posljednjeg pacijenta pozitivnog na COVID 19 nakon dugo vremena,  uspjeh je kojem su pridonijeli odgovorni stanovnici našeg Međimurja zajedno sa svim vrijednim zdravstvenim djelatnicima svih zdravstvenih ustanova. Od početka pandemije uzrokovane virusom COVID 19, u Županijskoj bolnici Čakovec bilo je hospitalizirano 1 506 pozitivnih pacijenata od čega je njih 1 305 ili 87% uspješno izliječeno.  
Ukupni broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 7. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64 211 uzoraka.
I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content