Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Donjem Vidovcu održan 11. Lov na zlatarski prsten, od 18 ekipa najprecizniji bili Fljojsari

Datum objave: 24. srpnja 2021.

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba "Vidovski zlatari" u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.
Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.
Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša, dok su manifestaciju otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.
Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa Fljojsar II iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar koji su odnijeli pobjedu. Drugo mjesto osvojila je ekipa Labud II iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi Gorčki voki koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content