Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Napreduju radovi rekonstrukcije Osnovne škole Nedelišće, župan Posavec: „Ulaganje u djecu i škole je dugoročna investicija“

Datum objave: 22. srpnja 2021.

Tijekom ljetnih mjeseci započeli su radovi na rekonstrukciji i obnovi međimurskih škola. Nakon obnove dvorane Graditeljske škole Čakovec, na red je došla zgrada Osnovne škole Nedelišće, na kojoj su započeli radovi na rekonstrukciji ulaza i prizemlja školske zgrade gdje će se stvoriti novi prostori za rad, a zamijenit će se i vanjska stolarija na školskoj sportskoj dvorani uz ostale prateće radove.
Građevinski radovi ponekad su vrlo bučni i zahtjevni pa su školski praznici idealno vrijeme za provođenje tih radova. „Radovi su bili nužni kako bi našim učenicima i djelatnicima osigurali bolje uvjete za vrijeme boravka u školskom prostoru“, rekao je ravnatelj Osnovne škole Nedelišće Ivica Paić: "Potrebu za radovima prepoznao je naš osnivač Međimurska županija te su na vrijeme osigurali potrebna financijska sredstva. Ulazimo i u novi projekt gdje ćemo zamijeniti vanjsku stolariju na školskoj dvorani."
Radovi su usmjereni na uređenje školskog prostora, pregrađivanje rigips pločama, postavljanje rasvjete, mijenjanje podova u rekonstruiranom dijelu škole. Obojit će se i oslikati zidovi te će se u potpunosti promijeniti ulazni dio škole na kojem se mijenja vanjska stolarija.
"U našim školama značajno ulažemo u poboljšanje uvjeta rada učenicima i djelatnicima, jer je upravo škola ta koja utječe na razvoj djeteta kao osobe. Vjerujem da će uređenjem unutrašnjosti škole učenici dobiti još više motivacije za učenje i postizanje odličnih uspjeha.", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec te naglasio da je „ulaganje u djecu i škole dugoročna investicija“.
Osigurat će su nove prostorije za rad školskih djelatnika i pedagoga, dok će učenici dobiti moderan dnevni boravak u kojem će moći provoditi vrijeme za odmor. Također, učitelji će dobiti prostoriju za primanje roditelja.
Za radove je u županijskom proračunu osigurano 550 000 kuna, a radove je zajedno sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i ravnateljom Osnovne škole Nedelišće Ivicom Paićem, obišao i direktor Međimurje, Investicije, Nekretnine – MIN Ivan Vinković.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content