Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurski branitelji tradicionalnim spustom odali počast prvom poginulom branitelju Predragu Jurčecu

Datum objave: 12. srpnja 2021.

Međimurski branitelji tradicionalnim spustom rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša obilježili su 30 godina od pogibije Predraga Jurčeca, pripadnika prve Gardijske brigade „Tigrovi“ koji je poginuo u Iloku 10. srpnja 1991.
Predrag Jurčec prvi je poginuli branitelj iz Međimurske županije u Domovinskom ratu. Ubijen je kao hrvatski gardist u Iloku, točnije u Principovcu prilikom djelovanja neprijateljskog aviona. U tradicionalni spust uključilo se 30-ak branitelja iz Donje Dubrave, Donjeg Vidovca i Goričana.
Spust u čast i sjećanje na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu krenuo je u četvrtak, a trajao je tri dana rijekama Dravom i Dunavom od Donje Dubrave do Iloka. Nakon spusta, u Principovcu su položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom 30. obljetnice pogibije Predraga Jurčeca. Počast su mu odali njegovi suborci iz prve Gardijske brigade „Tigrovi“, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik HVIDRA-e Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Mađarac, izaslanstvo Grada Iloka na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga, braniteljske udruge s područja Grada Iloka i Međimurske županije, predstavnici Zrinske garde Čakovec i brojni građani.
Prije 30 godina naš Predrag Jurčec dao je domovini ono najvrjednije što ima, svoj život. Njegovanjem uspomene na njegovu žrtvu i žrtvu svih poginulih i nestalih branitelja pokazujemo da čuvamo i poštujemo našu povijest.“, istaknuo je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content