Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Strahonincu održano 27. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije i 8. Susreti djece hrvatskih branitelja Međimurske županije

Datum objave: 27. lipnja 2021.

Povodom Dana neovisnosti, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Strahoninec, a u organizaciji Udruge Dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Međimurske županije i ogranka Strahoninec, u subotu, 26. lipnja u Strahonincu je održano 27. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana domovinskog rata Međimurske županije i 8. Susreti djece hrvatskih branitelja Međimurske županije.
27. sportski susreti okupili su preko 500 natjecatelja iz 18 ogranaka udruge, te šezdesetak djece koji su odmjerili snage u sportskim disciplinama.
Natjecanje je započelo pozdravnim govorima domaćina, predsjednika ogranka Udruge Strahoninec Damira Žganca, predsjednika Koordinacije Udruga Međimurske županije Stjepana Horvata, predsjednika Općinskog vijeća Strahoninec Vladimira Lepena te ravnatelja Osnovne škole Josipa Šipeka.
Svim sudionicima podršku je dao i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je otvorio natjecanje, te s predstavnicima Udruga položio vijenac i zapalio svijeće kod Spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju s područja Općine Strahoninec Ivanu Hižmanu. Župan je u večernjim satima uručio pehare pobjedničkim ekipama.
Najbolji ove godine bili su članovi iz ogranka Mihovljan koji su ponijeli prijelazni pehar, dok su drugo i trećeplasirani bili članovi iz ogranaka Ivanovec i Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content