Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Proslavljen Dan Općine Goričan

Datum objave: 24. lipnja 2021.

Na blagdan svetog Ivana Krstitelja, 24. lipnja, Općina Goričan obilježava Dan mjesta, a tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade i javna priznanja. 
Dobitnici zahvalnice Općine Goričan za dugogodišnje djelovanje i rezultate u udrugama su Danijel Posavec, Damir Novak te Branko Ivanović. Zahvalnicama su nagrađeni i učenici Osnovne škole Goričan: Eva Pahek, Katarina Blažek, Edi Vugrinec, Luka Vadlja i Mihael Makaj za odličan uspjeh i postignute rezultate na županijskim natjecanjima. 
Godišnja nagrada općine Goričan za izniman rad i zalaganje dodijeljena je Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Robertu Blagusu, Martini Pahek i Tereziji Vidović, dok je Josipu Šavori uručena nagrada Općine Goričan za životno djelo.
Svečanoj sjednici nazočili su ministar prostornog uređenja graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, zamjenik župana Josip Grivec, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, načelnici susjednih općina, župnik Josip Drvoderić i brojni mještani.
Ispred Općinskog vijeća, prisutne je pozdravio predsjednik Petar Baksa, koji je konstatirao da je pred vijećem mnogo izazova, ali da je uvjeren da će zajedničkom suradnjom, sve u želji da život mještana bude sigurniji, sadržajniji i ugodniji, svi vijećnici pronaći zajednički jezik, s vizijom budućnosti koja potiče, hrabri i puni optimizmom mlade generacije. Okupljenima se potom obratio načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković, koji je iskoristio priliku i čestitao svim vijećnicima na izboru te im je poželio uspješan rad u stvaranju još boljeg i ljepšeg Goričana naglasivši kako ga posebno veseli dug popis planiranih projekata.
Zamjenik župana Josip Grivec je u ime Međimurske županije istaknuo da je općina Goričan primjer u povlačenju sredstava iz europskih fondova na čemu je zahvalio starom vodstvu te je novom vodstvu poželio puno uspjeha naglasivši kako je najvažnije da služe općem dobru i Goričanu, a samim time i Međimurju i Hrvatskoj.
Fotografije: VIPRO

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content