Udruga umirovljenika Prelog danas je u Muzeju Croata Insulanas okupila parove koji slave zlatni, odnosno dijamantni pir. Slavljenici 50. godišnjice braka su Horvat Branko i Marta, Mikec Pavao i Vera, Matić Đuro i Marija, Matić Franjo i Marija, Pavčec Vladimir i Katarina, Mlinarec Antun i Nada, Filipović Vinko i Neva, Bahlen Stjepan i Anica, dok su Sokač Rok i Marija, Barić Valent i Marija te Kalšan Pavao i Nada slavljenici 60. godišnjice braka.

„Recept za tako veliki jubilej nije jedinstven već je unikatan, a glavni sastojci su puno ljubavi, razumijevanja i bezuvjetna podrška. Slavite velike brojke i trebate biti ponosni na to, svima vam želim puno zdravlja i uživanja sa vašim obiteljima, a pogotovo unucima i praunucima“, rekla je Antonija Krleža, dopredsjednica Udruge.

Umirovljenici su programom iznenađenja razveselili slavljenike, ali i župana Međimurske županije Matiju Posavca te gradonačelnika grada Preloga Ljubomira Kolareka koji su im uputili čestitke povodom velikog jubileja koji slave te im poželjeli puno zdravlja, zajedništva i toplih riječi.

Bila je to još jedna prilika da se slavljenici prisjete lijepih uspomena i nekih drugih vremena, ali i bogatog zajedničkog života punog mudrosti i iskustva.