Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održano tradicionalno 26. Međimursko prošćenje u Zagrebu

Datum objave: 6. lipnja 2021.

Zavičajno društvo Međimurje u Zagrebu organiziralo je tradicionalno „Međimursko prošćenje“ kao mjesto okupljanja međimuraca i njihovih prijatelja u hrvatskoj metropoli.
Sveta misa ove je godine služena u crkvi Sv.Jeronima u zagrebačkom Maksimiru, u izravnom prijenosu Hrvatske televizije, a predvodio ju je župnik župe iz Preloga vlč. Antun Hoblaj uz nastup zbora Hrvatske televizije i sopranistice Nikoline Virgej iz Kotoribe.
Po završetku svete mise organizirano je tradicionalno druženje u restoranu Tajer koji vodi međimurac sa zagrebačkom adresom i pomoćni trener Hrvatske nogometne reprezentacije Dražen Ladić.
Zbog epidemioloških razloga izostalo je tradicionalno prošćenje na ulicama Zagreba no organizatori su najavili povratak tradiciji već iduće godine.
Predsjednica Zavičajnog društva Branka Prišlić zahvalivši na dolasku istaknula je kako u Zagrebu živi preko 40 000 Međimuraca koji ostavljaju veliki trag na društveni, kulturni i gospodarski život glavnog grada Hrvatske.
Uz Međimursko proščenje uspješne manifestacije koje Zavičajno društvo Međimuraca u Zagrebu organizira su i Međimurska večerja te Međimurski gospodarski forum, dok je izuzetno aktivna Udruga studenata Međimurja u Zagrebu i gospodarstvenici, među njima, uspješni Antun Mikec čija Zaklada pomaže brojnim studentima u podmirenju troškova studiranja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content