Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Međimurskom veleučilištu započeo Međunarodni tjedan u okviru Erasmus+ programa

Datum objave: 24. svibnja 2021.

Danas je otvoren Međunarodni tjedan u okviru Erasmus+ programa u kojem Međimursko veleučilište sudjeluje već dugi niz godina. Otvorenju je uz dekana Međimurskog veleučilišta, doc.dr.sc. Igora Klopotana, prisustvovala prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju, Marija Miščančuk te župan Međimurske županije Matija Posavec.
U sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog tjedna Međimursko veleučilište organizira niz aktivnosti i stručnih predavanja te će ugostiti kolege s poljskog fakulteta Malopolska School of Economics. Osim toga, virtualno će im se pridružiti i kolege s litvanskog fakulteta Klaipeda State University of Applied Sciences, kao i stručne posjete i zajednička neformalna druženja.
Dekan Međimurskog veleučilišta, doc.dr.sc. Igor Klopotan rekao je kako se u okviru okviru Erasmus+ programa ostvaruje suradnja s brojnim europskim i svjetskim visokoškolskim ustanovama. „Prije svega želimo upoznati naše partnere s radom Međimurskog veleučilišta, organizacijom i aktivnostima koje provodimo, novim mogućnostima koje se otvaraju u našim novim prostorima, kao što je novootvoreni Centar održivog razvoja te mogućnostima smještaja u našem studentskom domu.“ Istaknuo je dekan Klopotan.
Ovogodišnji Međunarodni tjedan službeno je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec naglasivši da je ovo izvrsna prilika za razmjenu pozitivnih međunarodnih iskustva.
„Ovo je prilika za sve studente i studentice s Međimurskog veleučilišta da razmijene svoja iskustva s kolegicama i kolegama studentima iz Poljske i Litve, ali i prilika da prezentiramo naša dva znanstveno istraživačka centra - Metalsku jezgru i Centar održivog razvoja. Bitno je promovirati i jačati Međimursko veleučilište jer su pred nama mnogi planovi za daljnje jačanje veleučilišta, kao i znanstveno istraživačke institucije iz Međimurja povezati sa ostalim znanstvenim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu.“ Zaključio je župan Posavec.
Međunarodni tjedan otvoren je predavanjem vice gurvernera Hrvatske narodne banke Michaela Faulenda na temu Uvođenja eura u Hrvatsku.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content