Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 24. svibnja 2021. - I ovog tjedna moguće je cijepiti se AstraZenecom bez prethodne najave

Datum objave: 24. svibnja 2021.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 5 uzoraka PCR metodom, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji.
U protekla 24 sata oporavilo se 49 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 188.
Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 58 246 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.
U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 60 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, otpušten je 1 pacijent, a 1 pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.
Tijekom vikenda stigle su nove doze AstraZenece cjepiva te se cijepljenje bez prethodne najave nastavlja i ovaj tjedan. Građani koji neće biti pozvani na cijepljenje ovaj tjedan, a žele se cijepiti cjepivom AstraZenece, mogu doći svaki dan od 9 do 13 sati u Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u suteren Županijske bolnice Čakovec.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content