Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dogradnjom škole još bolji uvjeti za 358 učenika u Strahonincu

Datum objave: 3. svibnja 2021.

Nakon što je krajem 2018. godine Osnovna škola Strahoninec dobila novu dvodijelnu sportsku dvoranu vrijednu 12 milijuna kuna za koju su najviše vlastitih sredstava izdvojile Međimurska županija i Općina Strahoninec, nastavlja se realizacija projekta dogradnje škole kako bi se omogućila jednosmjenska nastava za 358 učenika.
U planu je dogradnja 10 učionica, školske kuhinje, blagovaonice i prostora za osoblje čime će se postići novi standard u obrazovanju. Uvođenjem jednosmjenske nastave ostvarit će se uvjeti za kabinetsku nastavu i produženi boravak te izgraditi nova kuhinja i blagovaona, pojasnio je ravnatelj Osnovne škole Strahoninec Josip Šipek: „Posebno smo usmjereni na informatizaciju nastave neinformatičkih predmeta i opremanje škole računalima, novom informatičkom učionicom, računalnom mrežom i nabavom robota za učenje programiranja. Naša škola redovito postiže međunarodne uspjehe u informatici, filmskom i video stvaralaštvu te materijalnim uvjetima želimo stvoriti preduvjet i motivaciju djeci da pronađu svoje talente i s još većom radošću odlaze u školu.“
Nakon što je Općina Strahoninec provela postupak jednostavne nabave za dogradnju škole, kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda tvrtke Međimurje PMP iz Čakovca ukupne vrijednosti 621.072,00 kuna s PDV-om. „Želimo nastaviti stvarati županiju znanja, a temelji kvalitetnog obrazovanja moraju se stvarati od najranije dobi. Međimurska županija i Općina Strahoninec na mnogim zajedničkim projektima pokazuju da su prepoznale važnost obrazovanja naše djece i ulaganja u ljude. Moderna škola kojoj stremimo ima visoke tehničke uvjete opremljenosti, kvalitetne obroke i produženi boravak tako da roditelji mogu biti mirni da su njihova djeca kvalitetno zbrinuta. Ove školske godine u Osnovnu školu Strahoninec u poboljšanje uvjeta uloženo je 170.000,00 kuna.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec dodavši da je spreman i projekt energetske obnove Osnovne škole Strahoninec.
Nakon izgradnje školske sportske dvorane, kao jedne od najvećih investicija u povijesti Općine, suradnja na dobrobit djece i mještana Strahoninca nastavlja se novim projektom koji je izuzetno značajan za našu sredinu, istaknuo je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec. „Nije prošlo ni godinu dana od kad smo potpisali sporazum za izradu Projektne dokumentacije, a zahvaljujući brzini rada službi uključenih u projekt, krećemo s radovima dogradnje 1. faze škole.“, kazao je načelnik Lehkec izrazivši zadovoljstvo što će domaća tvrtka odraditi radove.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content