Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska akademska slikarica Eva Vukina domaćoj publici predstavila svoju prvu samostalnu izložbu

Datum objave: 9. travnja 2021.

U atriju Muzeja Međimurja Čakovec predstavljena je prva samostalna izložba mlade akademske slikarice Eve Vukine rodom iz Čakovca. Putujuća izložba pod nazivom "Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu" sakralnog je karaktera, a Čakovec je jedna od ukupno četrnaest lokacija diljem Hrvatske u kojima se Eva predstavlja ovom izložbom.
Izložba broji četrdesetak slika hrvatskih svetaca i blaženika u tri različite tehnike – akrilu, akvarelu i olovci. Organizator same izložbe je Galerija "Martin Borković" Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, čiji je rektor Antun Sente ml. povodom otvorenja izložbe u Čakovcu istaknuo da Eva oslikavajući hrvatske svece prezentira različite vrste molitvi i otkriva novu dimenziju svetaca koji su nam u ovom vremenu poticaj, snaga i putokaz.
Tijekom akademskog obrazovanja, Eva se okušala u području slikarstva, kiparstva, grafike i fotografije. Opredijelivši se za slikarstvo, radila je u gotovo svim slikarskim tehnikama, na različitim medijima poput drva, stakla, platna i kamena. U sklopu izbornih predmeta slikarstva oblikovala je portrete u mozaiku te dvodimenzionalne (vitraj, oslikavanje pigmentima) i trodimenzionalne (fuzije, objekti) radove u staklu.
Bavi se slikanjem sakralnih motiva i izradom personaliziranih ilustracija duhovne tematike. Tehnike koje definiraju umjetničin stil najčešće su pastel, ugljen, akvarel i ulje na platnu. Stvara i ilustracije i slike u digitalnom obliku za knjige i ostala grafička vizualna rješenja.
Izložba Eve Vukine prva je ovogodišnja izložba u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec, što je ponosno istaknula ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan. Čast da otvori izložbu i pruži potporu mladoj akademskoj slikarici pripala je županu Međimurske županije Matiji Posavcu. Izložbu je moguće razgledati do 9. svibnja 2021.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content