Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U suradnji s Policijskom upravom međimurskom obilježen Svjetski dan Roma

Datum objave: 8. travnja 2021.

U sklopu Obiteljskog romskog centra Kuršanec, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave međimurske u suradnji s Područnim odjelom Pirgo - Dječji vrtić Cipelica iz Kuršanca, provođenjem preventivnih aktivnosti u prometu obilježili su Svjetski dan Roma.
 
Provedena je nacionalna preventivna akcija „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“ koja se već tradicionalno provodi u travnju i svibnju svake godine. Ovog puta u aktivnosti su uključeni predškolci Područnog odjela Pirgo, njih 54 sa svojim tetama iz vrtića.
 
Na asfaltiranom parkiralištu gdje su policijski službenici postavili prometni poligon, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave međimurske, Irena Branović, educirala je djecu o sigurnom kretanju pješaka u prometu vodeći ih poligonom. Pri tome su djeca naučila što je to zebra, semafor i pojedini prometni znakovi te kako se treba ponašati u prometu da bi bili i ostali sigurni kad se kreću prometnim površinama.
 
Prije samog početka kretanja prometnim poligonom, djeci su podijeljene reflektirajuće trakice za ruku koje je za tu priliku nabavio Grad Čakovec, dok je voditeljici Područnog odjela „Pirgo“ Marijani Sabo uručen paket prometnih znakova za daljnje vježbanje sigurnog kretanja u prometu i reflektirajući dječji prsluci, nabavljenih uz financijsku podršku Međimurske županije, a također im je za potrebe daljnje edukacije djece ostavljeno i dvadesetak komada prometnih slikovnica pod nazivom „Djeca u prometu kao pješaci i putnici“.
 
Ovim aktivnostima svojom nazočnošću javnu podršku dale su i pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić Mikulić i viša stručna suradnica Ida Kovač, dok je ispred Vijeća romske nacionalne manjine svoju podršku dala Zdenka Đurđević.
Izvor: PU međimurska

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content