Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Pokrenuta nacionalna kampanja "Za Hrvatsku bez pasa na lancu", i vi možete potpisati peticiju!

Datum objave: 16. ožujka 2021.

Tri najveće udruge za zaštitu životinja u Hrvatskoj - ZEU Prijatelji životinja i prirode iz Međimurske županije, Prijatelji životinja iz Zagreba i Udruga Pobjede iz Osijeka, kao i druge članice Mreže za zaštitu životinja, pokrenule su nacionalnu kampanju "Za Hrvatsku bez pasa na lancu" kojom traže hitnu izmjenu Zakona o zaštiti životinja kako bi se uvela potpuna zabrana držanja pasa na lancu.
Iako su mnogi gradovi i općine Međimurske Županije u svojim odlukama o postupanju s kućnim ljubimcima to zabranili već i sada (osim u iznimnim slučajevima) mnogo gradova, a posebice ruralna područja i dalje imaju u praksi stare tradicije držanja pasa na lancima što je veliko i fizičko i psihičko mučenje čovjekovog najboljeg prijatelja. Stoga pozivaju građane da potpišu online peticiju na www.zabranimolanac.net. "Želimo da konačno prestane zlostavljački odnos prema psima, kojima držanje na lancu stvara golemu psihičku i fizičku patnju, što je sramotno za Hrvatsku.", poručuju udruge.
Kampanji se pridružilo više od 50 udruga za zaštitu životinja diljem Hrvatske, Hrvatska veterinarska komora, Veterinari male prakse Hrvatske, Hrvatski kinološki savez i mnogi drugi koji se zalažu za izmjenu zakona i potpunu zabranu držanja pasa na lancu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content