Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodijeljena Povelja Međimurske županije Marijanu Belčiću za dugogodišnja novinarska ostvarenja

Datum objave: 18. siječnja 2021.

Nakon više od 40 godina profesionalnog rada u novinarstvu i više od 25 godina u najčitanijem lokalnom tjedniku u Hrvatskoj „Listu Međimurje“, ugledni međimurski novinar Marijan Belčić odlučio se umiroviti.
Cijenjeni profesionalac, jedan od posljednjih novinara stare garde koji su stvarali „List Međimurje“, svojim je tekstovima ustrajao u stvaranju bolje svakodnevice Međimurja, nastojao je istaknuti nepravdu i dati svoj doprinos općem javnom dobru. U svojim nastojanjima uvelike je pripomogao popularizaciji Međimurja kao regije, a važno je istaknuti i velik doprinos u zaštiti hrvatske autohtone pasmine Međimurskog konja. U znak priznanja i zahvalnosti za spomenuta ostvarenja, župan Međimurske županije Matija Posavec uručio mu je Povelju Međimurske županije.
Ova Povelja skroman je znak velike zahvalnosti i poštovanja prema svemu što je Marijan učinio za Međimurje.“, kazao je župan Posavec.
Iako nedavno umirovljen, Marijan Belčić poručuje da zasigurno neće mirovati: „Imam još puno neostvarenih planova. Idem u mirovinu neizmjerno obogaćen u tisućama susreta s predivnim ljudima, sugovornicima, s onima čiju je muku ili radost trebalo prenijeti javnosti, objaviti nešto važno ili manje važno, ali zanimljivo. Da se opet rodim, opet bih se odlučio raditi "najljepši uzaludni posao na svijetu". To je šaljiva definicija profesije novinar, a s profesionalnim iskustvom od 12. prosinca 1981. do danas, mogu reći: da, to je sigurno najljepši, ali nije uzaludan posao, već čarobno poseban.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content