Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počinju radovi na adaptaciji besplatnog Dnevnog boravka za osobe oboljele od Alzheimera i drugih oblika demencije

Datum objave: 12. siječnja 2021.

Zahvaljujući projektu „Pruži ruku“, Međimurska županija dobit će prvi adekvatan dnevni smještaj za osobe oboljele od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencije. Projektom će se financirati uređenje i proširenje kapaciteta Depadanse Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, kako bi se stvorili uvjeti za besplatan smještaj tridesetero korisnika koji bi bili zbrinuti kroz Dnevni boravak.
Iako Dom za starije i nemoćne osobe u Čakovcu već ima dnevni boravak, koristi ga 15 korisnika, ali na trošak njihovih obitelji. Stoga Međimurska županija provodi europski projekt „Pruži ruku“, vrijedan 1,5 milijuna kuna, s ciljem daljnjeg širenja socijalnih usluga u našoj županiji. Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor o početku radova na adaptaciji prostora za rad Dnevnog boravka s tvrtkom Tekeli projekt inženjering iz Murskog Središća vrijedan 385.098,81 kuna s PDV-om. Rekonstruirat će se dio prizemlja i urediti dvorište Depadanse kako bi se povećala kvaliteta života osoba oboljelih od Alzheimerove demencije i drugih oblika demencije koji spadaju u najranjivije skupine društva.
Korisnicima Dnevnog boravka bit će omogućen besplatan dnevni boravak s kvalitetnim programom koji osim zdravstvene i psihosocijalne brige uključuje druženje oboljelih i obitelji. Nabavit će se 20 GPS uređaja za praćenje kretanja korisnika u uznapredovaloj fazi bolesti, a psihosocijalnim radom i edukacijom osnažit će se osobe koje brinu o članu obitelji oboljelom od nekog oblika demencije. Uz to, obnovit će se dvorište Depandanse u Čakovcu postavljanjem ograde, obnovom sjenice i uređenjem okoliša kako bi korisnici mogli što kvalitetnije i sigurnije provoditi svoje vrijeme unutar prostora Doma za starije i nemoćne.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content