Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Informacije Stožera civilne zaštite Međimurske županije

Datum objave: 29. prosinca 2020.

Današnji potres magnitude 6,2 po Richteru s epicentrom kod Petrinje u 12:19 sati, osjetio se i na području Međimurske županije. Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva općinske i gradske stožere civilne zaštite da na svom području provjere eventualnu nastalu štetu.
Prema prvim informacijama, zdravstvene ustanove na području Međimurske županije nisu pretrpjele štete, a općinski i gradski stožeri civilne zaštite provode provjeru eventualnih šteta u ambulantama domova zdravlja diljem Međimurja.
Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije kontaktirao je sve domove za starije i nemoćne osobe na području Međimurske županije i utvrdio da nema nikakvih materijalnih šteta na infrastrukturi zgrada te se svi korisnici osjećaju dobro.
U trenutku potresa pet vozila saniteta je bilo na području grada Zagreba koji su prevozili pacijente na terapije no nije bilo nikakvih problema.
Potres je prouzročio prekid telefonskih linija u trajanju od 12:25 do 12:48 sati. Telefonske linije sada rade bez većih poteškoća, a  građani sve informacije mogu dobiti kod žurnih službi na broju 112.
Do 14 sati centar 112 Međimurske županije zaprimio je 5 dojava o potresu sa materijalnom štetom, u vidu oštećenja krovišta i dimnjaka, no eventualne štete će se tek utvrditi.
Prema informacijama operativnog centra civilne zaštite u vremenu od 12:23 do 13:08 sati zabilježeno je još 18 podrhtavanja tla magnitude od 2,6 do 4,6 po Richteru.
Sve raspoložive snage u Međimurju su stavljene na raspolaganje stanovništvu i u funkciji su maksimalne pripravnosti.
Stožer civilne zaštite Međimurske županije otvorio je e-mail adresu za građane stozercz@medjimurska-zupanija.hr ili potres@medjimurska-zupanija.hr.
Žurne službe Međimurske županije na raspolaganju su za pomoć potresom oštećenim područjima Sisačko-moslavačke županije, osobito HGSS, vatrogasne postrojbe i Crveni križ.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content