Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Emotivan doček brončanih rukometašica Stele i Paule Posavec

Datum objave: 22. prosinca 2020.

Dan nakon povratka iz Danske s Europskog rukometnog prvenstva na kojem su hrvatske rukometašice osvojile brončanu medalju, Međimurje je skromno, ali emotivno dočekalo svoje rukometašice Stelu i Paulu Posavec.
Sjajne rukometašice dočekane su ispred zgrade Međimurske županije, gdje su ih velikim pljeskom pozdravile nekadašnje suigračice i mlade rukometašice ŽRK „Zrinski“ Čakovec i mladi rukometaši RK Nedelišća. U pratnji mame Edite i sestre Leone, Stela i Paula zahvalile su svima na podršci, posebice obitelji: „Stalno spominjemo da uopće nismo svjesne što se to dogodilo zadnja dva tjedna. Sada uživamo u ovim trenucima. Nemamo riječi kojima bi zahvalili svima, ne samo onima koji su nas bodrili kroz prvenstvo, već kroz cijeli život.“
Čestitke brončanim rukometašicama uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec: i predsjednik Rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec. „Nastup ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u ovim je izazovnim vremenima unio nadu, zajedništvo i navijačku strast u mnoge domove. Brončana medalja ima zlatni sjaj jer se radi o prvoj, povijesnoj medalji za ženski rukomet.“, kazao je župan Posavec te ponosno dodao da je naše „kraljice šoka“ otkrio cijeli rukometni svijet.
Za sve to zaslužne su i naše Stela i Paula Posavec koje već dugi niz godina nose dres reprezentacije, a ovo im je bilo drugo Europsko prvenstvo. Prve trenerice koje su ih povele u rukometne vode su Ljubica Vrbančić i Darinka Pavleković, zatim Nebojša Buvač te u seniorskoj kategoriji pokojni Željko Golik koji je bio njihov trener do odlaska u Lokomotivu. Stela i Paula počele su trenirati prije 16 godina, u ono vrijeme u klubu San sport“, a od 2008. godine u ŽRK Zrinski. Da nije bilo zdravstvenih, na Europskom prvenstvu sudjelovala bi i Nikolina Zadravec, rukometašica ŽRK Podravka Vegeta Koprivnica.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content