Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zdravstveni sustav u Međimurju pojačan s 8 liječnika

Datum objave: 11. prosinca 2020.

U krugu Županijske bolnice Čakovec održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen dolazak osam liječnika internista, koji će biti pomoć u liječenju pacijenata hospitaliziranih u Županijskoj bolnici Čakovec, od kojih je njih šestero već započelo s radom.
Odluku o privremenom rasporedu liječnika donio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon posjete Međimurskoj županiji i sastanka s ravnateljima zdravstvenih ustanova i čelnicima Županije. Temeljem odluke o rasporedu, pomoć će pružiti tri specijalista internista iz KBC-a Rijeka, dva specijalista internista i specijalizantica interne iz Slavonskog Broda, te po jedan specijalist i specijalizant iz Požege.
Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak istaknuo je kako se radi o velikoj pomoći liječnicima i medicinskom osoblju te kako su specijalisti i specijalizanti iz područja gastroenterologije, kardiologije, pulmologije i opće interne.
Dobrodošlicu u Međimurje osobno su im poželjeli župan Matija Posavec te predsjednica Upravnog vijeća bolnice dr.sc. Sonja Tošić Grlač, naglasivši kako je u ovim vrlo specifičnim i izazovnim vremenima ključna održivost zdravstvenog sustava o čemu svakodnevno brinu brojni liječnici, medicinske sestre, tehničari i ostalo zdravstveno osoblje, kao i nezdravstveni radnici zaposleni u zdravstvenim ustanovama koji ulažu velike napore u suočavanju sa svakodnevnim izazovima.
Također, tijekom dana stigla je i veća količina antivirusne zaštitne opreme za zdravstveni sustav, dok se nabavlja i ostala medicinska oprema.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content