Pušipel, tradicionalna sorta grožđa Međimurja koja je desetljetnim ustrajnim radom međimurskih vinara okupljenih u udruzi Hortus Croatie i Međimurske županije postalo poznato i internacionalno nagrađivano vino, dobiva svoj centar u obnovljenim prostorima Doma kulture u Štrigovi.
Projektom vrijednim 15 milijuna kuna rekonstruiran je i dograđen postojeći Dom kulture Štrigova površine 1.172 m2 čime je dobiven kvalitetan prostor za rad udruga civilnog društva te organizaciju kulturnih i društvenih događanja, a ugrađeno je i dizalo koje omogućuje pristup osobama smanjene pokretljivosti. Slijedi opremanje dvorane s 231 sjedećim mjestom, prostorija za rad udruga, Turističko informativnog centra Općine Štrigova, prostorija za druženje i boravak, čajne kuhinja, spremišta i sanitarnih čvorova.
Interpretacijski koncept Centra postavljen je kao dio šire interpretacije prirodne i kulturne baštine Međimurske županije pod nazivom Eko muzej Međimurje Malo koji je strateški proizvod planiran Master planom turizma Međimurske županije. Obnovljene prostore Društvenog doma u Štrigovi nedavno su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec i voditelj Turističko-informativnog centra Općine Štrigova Josip Mikec.
Postav Centra omogućit će posjetiteljima da u potpunosti dožive Međimurske vinske ceste bez obzira na vanjske objektivne ili subjektivne ograničavajuće faktore kroz 6 cjelina: povijesni razvoj vinogradarstva i vinarstva s naglaskom na tradiciju Međimurja, folklorne običaje, mitove i legende te druge socijalne i društvene fenomene koji se vezuju uz vino ili koje vino; vinske sorte zastupljene na području Gornjeg Međimurja; tehnologija proizvodnje kroz prizmu vegetacijskog ciklusa, specifičnosti radova u vinogradu i podrumu pa do marketinga, karakteristike vinarskih alata i uređaja kroz povijest; teroar sa svim svojim sastavnicama; vinari na Međimurskoj vinskoj cesti kroz osobne životne priče svakog vinara i njihov pristup vinu; degustacija kao vrhunac priče o Međimurskoj vinskoj cesti i njezinom posebnom brend vinu Pušipelu, zaštićenoj robnoj marki, uz vodstvo sommeliera ili pojedinih lokalnih vinara.