Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dodatna financijska podrška učenicima srednjih škola

Datum objave: 5. rujna 2020.

Međimurska županija će potporom od 300 kuna pomoći svakom srednjoškolcu u nabavci radnih materijala i pribora potrebnog za izvođenje nastavnih programa. 
U našim srednjim školama, uz gimnazijske, provodi se i sedamdesetak strukovnih obrazovnih programa koji, sukladno struci zahtijevaju i specifičan radni materijal i pribor. Župan Međimurske županije Matija Posavec na nedavno održanoj konferenciji za medije povodom početka školske godine izvijestio je kako će uz besplatan prijevoz, redoviti učenici srednjih škola ostvariti pravo na jednokratnu potporu u iznosu od 300 kuna.
Novac će biti podijeljen preko međimurskih srednjih škola koje prethodno mogu sačiniti popis za nastavu i praksu nužnog materijala i pribora, a za koji su sredstva primarno i namijenjena. Sam način podjele novca škole će dogovoriti s učenicima, vodeći računa o aktualnim epidemiološkim preporukama te raspoloživim resursima. Kako bi dokazali da su dobivena sredstva namjenski potrošna, bit će potrebno predočiti račun.  Budući da nastava tek počinje, učenicima i školama bit će dano dovoljno vremena potrebnog za kupovinu te je isplata novca planirana u studenom. 
I učenici s prebivalištem u Međimurskoj županiji koji se školuju drugdje u Republici Hrvatskoj dobiti će 300 kuna za istu namjenu i prema istim kriterijima. Dokumentima ili odgovarajućim ispisima iz sustava e-građani dokazat će prebivalište u Međimurskoj županiji (preslika osobne iskaznice) i status redovnog učenika srednje škole (original potvrde srednjoškolske ustanove o upisu u školsku godinu 2020./2021.), a kopijama računa namjensko trošenje. Njihovi će zahtjevi biti zaprimani u listopadu, a isplata će uslijediti početkom studenog. Do sredine listopada, Međimurska županija će na svojim mrežnim stranicama objaviti poziv za podnošenje zahtjeva s detaljnim uputama za prijavu i podacima o potrebnoj dokumentaciji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content