Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U protekla 24 sata testirano 78 osoba – 4 novooboljele osobe od COVID 19 virusa

Datum objave: 17. kolovoza 2020.

Na području Međimurske županije posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja oboljelih od COVID-19 virusa. Danas je uzeto 78, a do sada ukupno 2590 uzorka.  I dalje nema lokalne transmisije budući da su novooboljele osobe zaražene na ljetovanju ili su strani državljani na privremenom radu u Republici Hrvatskoj. Od dvije testirane osobe, državljana BiH jedna je s privremenim boravištem u drugoj županiji, a druga je u fazi rješavanja boravišnog statusa.
Međimurje i dalje županija bez lokalne transmisije COVID 19 virusa te s najmanjom incidencijom korona virusa na 100 000 stanovnika u Republici Hrvatskoj.
Stožer CZ Međimurske županije posebno zahvaljuje i pohvaljuje inicijativu poslodavaca koji sve radnike iz stranih zemalja po povratku s godišnjih odmora upućuju na testiranja.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, održavaju propisanu fizičku distancu na otvorenom i u zatvorenom prostoru, primjenjuju higijenske standarde i dezinfekciju te koriste zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice s ciljem smanjenja širenja zaraze

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content