Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Maturanti Ivan Mikec, Borna Kadežabek, Dino Jakupak i Matej Hanžeković ispit državne mature iz Engleskog jezika riješili sa stopostotnom točnošću

Datum objave: 31. srpnja 2020.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je konačne rezultate ovogodišnje mature, a među 105 ispita koji su riješeni sa stopostotnom točnošću, 4 su iz međimurskih srednjih škola.  Ivan Mikec i Borna Kadežabek iz Tehničke škole Čakovec te Dino Jakupak i Matej Hanžeković iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvarili su stopostotni rezultat iz Engleskog jezika.
Međimurski učenici i studenti kontinuirano su u samom vrhu po uspješnosti, a ovaj rezultat je još jedan dokaz kvalitetnog rada srednjoškolskog obrazovnog sustava u Međimurju. Kako bi čestitao učenicima na njihovom uspjehu, ali i trudu i znanju koje su pokazali, župan Međimurske županija Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnicom UO za obrazovanje i kulturu Blaženkom Novak upriličio je prijem za najbolje maturante. „Naši mladi svojim nas radom i rezultatima svakodnevno potiču da i mi u svojem djelovanju budemo još bolji te nam daju obvezu da još više promišljamo, kreiramo, ulažemo i stvaramo suvremenije uvjete za odgoj i obrazovanje u njihovim školama.“, kazao je župan Posavec prilikom razgovora s maturantima koji su uspješno završili svoj srednjoškolski put. Zadovoljstvo i ponos istaknuli su ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar te ravnatelj Tehničke škole Čakovec Dražen Blažeka kojima je ovo dodatna motivacija i poticaj u radu. 
Dino je ostvario odličan rezultat iz Engleskog jezika na A razini, dok su Matej, Ivan i Borna pokazali svoje odlično poznavanje jezika na B razini. Borna je jedan od samo 14 učenika strukovnih smjerova u Hrvatskoj koji su barem jedan ispit državne mature riješili 100%. Spomenimo da je i učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Dina Žužul najbolje u državi riješila A razinu Njemačkog, sa samo jednom greškom. 
Međimurski maturanti uspješno su riješili državnu maturu. Ocjenu 5 na nekom od ispita ostvarilo je 32% učenika iz Međimurske županije te smo se našli među 11 županija iz kojih dolaze top 30 pristupnika na ispitu više razine Hrvatskog.
Čestitke svim maturantima na ostvarenim rezultatima!

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content